José Luís Fiol Valero

Jose Luís Fiol Valero, nascut a Silla l’any 1927 va viure a Oliva els seus primers 12 anys de vida. És fill de la mestra republicana Carmen Valero (1893-1962, Silla), qui va ser docent de l’Escola de Xiquetes número 1 d’Oliva des del 1923 fins al 1939, quan el règim de Franco la va condemnar a la inhabilitació. En acabar la guerra, Carmen i Jose Luis van haver de tornar a Silla a casa dels pares de Carmen on, finalment, va morir amb només 69 anys. Jose Luis rememora la figura de sa mare, tant en la seua vida com en l’educació del moment. Amb 90 anys encara és capaç d’explicar i descriure els mètodes educatius igualitaris i progressistes de Valero, així com la bona relació amb les seues alumnes.

Entradas recomendadas

Aún no hay comentarios, ¡añada su voz abajo!


Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.