Félix Vallecillo

Félix Vallecillo és fill d’un dels alcaldes republicans durant la guerra a Oliva, Félix Vallecillo López de Medina. El batlle republicà, militant de la CNT, és una de les víctimes del franquisme. Va morir amb 25 anys, no es sap ben bé si afusellat o en la mateixa presó per les condicions infrahumanes en les quals vivia. El seu cos està encara soterrat a una de les fosses comunes del cementeri de Paterna. Félix Vallecillo relata com de difícil ha estat viure i créixer sense la figura paterna, ja que el va perdre amb només un any de vida. Ha sofert assetjament, estigmatització i dificultats per integrar-se a la vida local. Per això, va haver de marxar a l’exili i viure allunyat de la seua mare vídua. Vora 80 anys després, Félix Vallecillo fa memòria de la seua història i la de son pare.

Entradas recomendadas

Aún no hay comentarios, ¡añada su voz abajo!


Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.