Anita Aunión

Anita Aunión viu a Perpinyà i és filla del veí d’Oliva i supervivent de Mauthausen, José Aunión. El seu pare va haver de marxar d’Oliva, exiliant-se a França en acabar la guerra. Allà va formar part de la resistència francesa (soldats que van donar suport als Aliats durant la II Guerra Mundial). Però en abril de 1941 la Gestapo alemanya el va capturar, internant-lo al camp de concentració de Mauthausen (Àustria). Anita Aunión explica la història de son pare i les seqüeles físiques i psicològiques que va patir per aquesta duríssima experiència. Tant li va marcar aquest episodi, que Anita Aunión li va dedicar un poema al José Aunión del passat, al qual dóna forces i ànims per sobreviure.

Entradas recomendadas

Aún no hay comentarios, ¡añada su voz abajo!


Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.